Min vei som Apple Fan-Boy

20 03 2010

Må først begynne med å si at jeg har vært på PC/windows i mange år. Jeg er dessverre det fortsatt på jobb. Men jeg var ikke noe PC Fan.. eller det blir vel mer riktig å kalle det Windows Fan. Jeg var ikke noe Windows-Fan fordet. Jeg ryddet ikke rundt PCen for å få fram den fine boksen med den klumpete skjermen. Jeg pleide ikke snakke med venner om siste nytt i fra Microsoft. Jeg fulgte ikke med på nettet etter nye oppdateringer som jeg kunne innstalere på maskinen. Jeg brydde meg rett og slett ikke om PC’en min. Når jeg først pleide å snakke om PCen var når den kræsjet, ting gikk treigt og når den fikk virus. jeg gikk rundt og klaget og håpte på at en eller annen geek hørte min bønn og kunne hjelpe meg. For snart 3 år siden hadde jeg og min kone flyttet inn i et lite koslig hus. Vi kjøpte nytt interiør fra IKEA. og gikk for fargen hvit og enkelt design. Jeg hadde planer om å overraske min kone med en ny bærbar PC som skulle stå ved siden av sofaen. (jeg hadde tilogmed laget en hvit hylle hvor den skulle være). Jeg spurt mine venner om hvilken PC jeg skulle kjøpe, og den var nødt å være hvit, fordi den skulle passe til interiøret. Jeg hadde sett på Phllips PC for 12.000 kroner, men synes den var litt i det dyreste laget. Da fikk jeg tips ifra min sjef at jeg måtte se på en Macbook. «Mac…???» sa jeg. «Er den bra?»

jeg visste rett og slett ikke hva det var for noe, men hadde hørt om det for mange år siden da folk sa Machintosh… Jeg fant ut at jeg sparte litt penger på å kjøpe den, så jeg gikk for den istedenfor.

Etter bare 5 dager fikk jeg den i posten og tok den med på jobb, sånn at min kone ikke skulle se den før jeg hadde funnet en unnskyldning for at jeg hadde brukt mye penger på en data til hun. På jobben innstalerte jeg OS’et og ventet… ventet leeeenge, fordi jeg så bare en skjerm uten noen ikoner på. jeg ventet på at alle ikonene skulle legge seg nedover venstre side (sånn jeg var vant med PC) Etter en stund kom en arbeidskollega (som bare bruker Mac) og spurte meg om hva jeg ventet på.

Jeg: «Jo det skal eg fortelle deg, jeg venter på at den er ferdig innstalert sånn at jeg kan prøve den ut»

Arbeidskollega: » Hahahaha, den er sikkert blitt ferdig for lenge siden, bare å begynne å teste ut vidunderet!»

Jeg: «????? (er du dum eller)»

det endte med at han måtte vise meg. jeg fikk også beskjed om at det ville ta meg ca 1-2 uker før jeg hadde lært meg Mac OS’et. Og iløpe av de ukene jeg brukte skal jeg love dere at macen holdt på å ryke ut gjennom vinduet et par ganger, helt til jeg fikk den berømte AHA opplevelsen. Og det er nettopp denne opplevelsen som fikk meg over på Mac og begynnelsen til min Apple Fan karriere. hehe….

denne AHA opplevelsen inneholder at jeg fikk følelsen av at data ikke er avansert. man trenger ikke være geek for å få til avanserte ting, programmer samarbeider mellom hverandre og «drag&drop» ble en del av min arbeidstil. Man trenger f.eks. ikke utføre 20 museklikk for å innstalere et program. Mine videoer/musikk/programmer/dokumenter blir organisert bedre. noe som jeg ikke var vant med fra PC tiden min. Da hadde jeg lagt musikk i mapper. noen mapper var på skrive bordet, noen i musikk mappen, andre på fellesmappe og andre i iTunes mappen.. ja det var et rot (noen som skjenner seg igjen eller.. hehe)

Og når Macen ikke laget problemer for meg, så var det mye gøyere å være på data og internett. det var nå jeg fikk interesse for dette.

Men å være Apple Fan-Boy er ikke bare på grunn at man liker OS’et. det er mye mer. Man digger rett og slett alt som har med Apple å gjøre.

jeg fikk et spørsmål fra noen ungdommer på jobben min. (jeg jobber som ungdomsarbeider) om hvorfor jeg digget Apple sånn, og snakker så mye om det. Jeg fant ikke noe svar der og då, men har tenkt en del på det i ettertid. Grunnen i mitt tilfelle er vel at jeg digger ting som rett og slett fungerer. og ikke nok med det så ser Apples produkter skikkelig sexy ut. Man slipper bekymringer som virus. og ikke minst at når man jobber på mac starter programmer på null komma niks.

Jeg har vært med i mange Mac VS Windows/PC diskusjoner, noe jeg liker. men avogtil kan det gå litt heftig for seg. og dette er ikke bra. Men det jeg har funnet ut er at de jeg diskuterer med rett og slett ikke er Windows/PC Fan. For jeg tror ikke det finnes. Jeg tror det ikke er noe som heter Windows Fan eller PC Fan. Hva er det de skal være Fan for egentlig? Er de Fan for at PC er sexy og kule maskiner… hehe, neppe. Er de fan for at Windows er et skikkelig bra OS med lite problemer.. Nope, tror ikke det. Er de Fan av virus da???? hehe… Er de Fan av arbeidet Microsoft utfører. det tror jeg heller ikke siden de egentlig ikke gjør så mye. de lager et OS , og det er andre som lager programmer og PCene som f.eks Dell, HP osv… jeg tror de heller bør kalles for Apple-Haters. De liker å rakke ned på Apple med argumenter som var gode nok for 10 år siden. De synes det sikkert er gøy å terge oss Apple Fan-Boys siden det lett kan få fram litt følelser i oss :p

Men Apple må virkelig ha fått til noe som klarer å få meg til å snakke så mye om dem. bruke alle produktene deres, forsvare dem med nebb&klør når noen slenger drit om dem. drømme om deres nye produkter som er på vei. sitte time etter time på internett og lese om dem. Hvordan i all verden får de det til???

Reklamer

Handlinger

Informasjon

6 responses

20 03 2010
abletunda

Bra innlegg 🙂

Veldig bra det med at det ikke kan finnes Win fanboys xD hahaha

20 03 2010
crazytotto

takk Neste gang jeg er i en Mac VS Win/PC diskusjon skal jeg spørre dem om hva som er bra med Win/PC. Jeg skal rett og slett si: OK, no avslutter vi diskusjonen, no skal du si tre ting som skal overtale meg for at jeg bør gå over til Win/PC igjen. klarer du det. så skal eg love deg at jeg gjør det også hehe….

21 03 2010
Svein

Hei.

Hehe, ser for meg enn fanboy war her inne 😛 Eg veit eit par grunner til hvorfor eg HAR ein pc i heimen min, men ikkje kvifor du skal velge windows over OSx.. ein slik diskusjon er og blir tapt av windows elskeren…

21 03 2010
crazytotto

Hehe, ja det kan fort bli war her inne 🙂 LOL Jeg er helt enig med at folk bør bruke sin Windows PC når de er fornøyd med den og ikke f.eks vil bruke tid på å lære nytt OS når de ikke ser noen grunn for det 🙂 Kom faktisk på 1 ting PC ruler på i forhold til Mac. Det er skjermkortet. LOL. men jeg håper Mac blir tvunget til å komme med bedre skjermkort nå når spillverden er på vei inn her også 🙂

Men noe annet som er fint med PC er at når man sammenligner den med Mac så ser Mac så 1000 ganger finere og kulere ut 🙂 Hahahahah

23 03 2010
ITnett

Hei,

Flott innlegg 🙂

Er bra at du har funnet et produkt som står til ditt brukt.

Jeg skjønner veldig godt hvorfor folk går over til OSX fra Windows, pga brukervennligheten som OSX har..

Men som du sier selv i innlegge ditt, så leser du mye mer om temaet når du kjøpte deg Mac. Tror du ikke kanskje selv at du hadde fått en bedre opplevelse med din Windows-pc vist du hadde vært litt mer oppdatert, som du er nå på din Mac-PC?

Jeg har selv tenkte å gå over fra Windows til Mac OSX.
Jeg har brukt Windows i ganske mange år nå, og vil si jeg er ganske oppdatert på Windows pc-er…
Jeg jobber som data-tekniker så jeg jobber til daglig med Windows pc-er…

Jeg er veldig skeptisk til å gå over til mac, men er av den typen som som alltid liker å prøve ut nye ting, men er litt kjipt å bruke 12000,- på en Macbook Pro f.eks også ikke klare overgangen…

Men jeg leser veldig mange plasser på nette, at folk som går fra Windows og bruker den en stund, går ikke tilbake igjen..

25 03 2010
crazytotto

Knall fin kommentar da 🙂 Takk 🙂 Jeg forstår veldig godt at det er kjipt å bruke mye penger på noe man ikke kan og ikke er sikker på om man liker engang 🙂 Men jeg kan i hvertfall love deg at det finnes mange gode norske hjelpere der ute som kan hjelpe deg hvis du får problemer og det er noe du lurer på 🙂 Som jeg skrev i innlegget så trenger man 1 til 2 uker før man forstår OS X. men siden du allerede er en «oppdatert» Win bruker og forstår deg på dataverden, da tror jeg ikke du bruker så lang tid på å skifte OS. Men jeg må også si at jeg vet om en person som var så laaaangt inni Win verden med måter å jobbe på som tastatursnarveier. at han ikke klarte og venne seg til Macs arbeidsmåte. så han ble tvunget til å skifte tilbake. Men han er det eneste jeg skjenner som har skiftet tilbake da 🙂
Lykke til med valget, håper du går for Mac 🙂 hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: